In de hoogste afdeling van het kaatsen staan dit weekend de halve finales van de play-offs op het programma. Daarin neemt Kerksken het op tegen Thieulain, en treft Baasrode VA Isières.

Danny Van Duysen (Baasrode VA) in actie. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Vorige week konden we Acoz nog opzij zetten met 8-13 en 13-11.”, zegt Baasrode-speler Danny Van Duysen. “Al was het zowel in de heen- als terugmatch werken geblazen. Kaatsen is een ploegsport, maar een mindere dag van een speler wordt direct door de tegenstander uitgebuit door hem continu aan te spelen. En zo wordt de beste speler ontweken. Over beide matchen heen waren Ese De Moor en Thibault De Winter de uitblinkers bij ons. De top vier was het doel, en dat hebben we bereikt. We wonnen ook al het Kampioenschap van Vlaanderen. We staan nu bij de laatste vier. Dus ik denk dat de clubleiding sowieso tevreden is.”

“Voor de halve finale schat ik de kansen op fifty-fifty”, gaat Van Duysen verder. “Onze opponent kende ongeveer hetzelfde verloop als ons. Beiden hebben we geen topseizoen, maar als iedereen op niveau acteert kunnen we wel verrassen. Het zal een nagelbijter worden waar er voor ieder punt gestreden zal worden. Deze confrontatie geeft ons de kans om het seizoen de nodige glans te geven. Als team zullen we er sowieso alles voor doen. Hopelijk worden we gesteund door onze supporters, zowel zaterdag om 14u30 op het veld van Isières als zondag op ons veld. Via deze weg wil ik een zeer warme oproep doen om massaal te komen kijken. Die extra steun zal zeker en vast nodig zijn.” De finale tussen de twee winnaars staat gepland op 17 en 18 september.