KSK Kallo bouwt volop aan een nieuwe team. Op de openingsspeeldag pakte het de volle buit tegen Schoonaarde. Aanstaande zondag hopen ze punten mee te brengen uit Dendermonde.

Het team van KSK Kallo wordt dit seizoen geleid door Ronald De Somviele. Copyright: KSK Kallo / RV

“Ik vond het tegen Schoonaarde een evenwichtige wedstrijd” aldus Ronald De Somviele. “Zij dreigden vooral met corners en verre inworpen. De betere kansen waren voor ons, zo kwam Jordy Alkoubai in de eerste helft alleen voor de keeper. Vlak voor ons doelpunt was dit ook het geval bij Djedje Dahi. Uiteindelijk was het derde keer goede keer met een doelpunt van Abdoulie Jeng. Een gelijkspel had gekund, maar als er een ploeg moest winnen dan denk ik dat wij er de meeste aanspraak op maakten.”

“Zondag volgt Dendermonde, dat zo wat in dezelfde situatie zit als wij’ blikt Ronald De Somviel vooruit. “Beide ploegen zijn compleet nieuwe teams en dan is het altijd afwachten wat het brengt. Net als tegen Schoonaarde vermoed ik dat het zondag weer dicht bijeen zal liggen. Wij hebben natuurlijk het voordeel dat we al drie punten op zak hebben. Na Dendermonde volgen dan Doorslaar en Vrasene, toch twee ploegen die eerder bovenaan verwacht worden. Bijgevolg zouden we graag iets meenemen uit Dendermonde. Door de vele vertrekkers is dit voor ons een beetje een overgangsjaar. Het behoud in tweede provinciale is dan ook onze doelstelling. Hopelijk gebeurt dat iets vlotter dan vorig seizoen. Toen moesten we tot 15 mei knokken in de eindronde om onze plaats veilig te stellen.”   

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KSK Kallo