Bij BBC Wuitens Hamme is het komende seizoen de sportieve leiding in handen van Steven Mijs. Hij vervangt Roel Eyckerman die reeksgenoot BBC Eksaarde onder zijn hoede heeft. Ook de Wuitens zijn volop bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Coach Steven Mijs (BBC Hamme A) ziet progressie bij zijn team. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“De voorbereidingen verlopen vrij goed” luidt het bij Steven Mijs. “Positief is alvast dat er heel wat volk op de training is. Het is duidelijk dat iedereen er veel zin in heeft. Het plezier in het basketbal is eveneens merkbaar. Naast enkele spelers die na corona zijn teruggekomen hebben we ons versterkt met Michiel Van den Eede en Nathan Collaert. Er zijn ook twee spelers gestopt, voor het overige hebben enkele jeugdspelers de overstap gemaakt.“

“Onze voorbereidingswedstrijden verlopen nog enigszins slordig, maar dat lijkt mij in de aanloop naar het seizoen toe ook niet abnormaal” gaat Steven Mijs verder.” Er resten ons nog drie weken voor de competitiestart en ik zie echt wel progressie in ons spel. De bekerwedstrijd tegen Destelbergen beschouw ik als een oefenwedstrijd. Uiteraard gaan we er alles aan doen om die te winnen. Op die manier hebben we dan nog een extra wedstrijd. Over een paar weken start de competitie en in het nieuw competitieformat is de start super belangrijk. Het is onze intentie om een plekje bij de eerste vier te bemachtigen.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Wuitens Hamme