ZAK Beveren moest met de komst van Inter Assebroek voor de tweede maal aantreden tegen een ploeg uit eerste landelijke. Al eerder moesten ze tweemaal forfait geven omdat ze aan onvoldoende spelers geraakten.

Logo ZAK Beveren. Copyright: RV

“We mochten tegen Inter Assebroek starten met drie punten voorgift” luidt het bij Dirk Bosman. “Assebroek had er duidelijk veel zin in en deed er alles aan om van die drie punten achterstand vanaf te geraken. ZAK kon de eigen aanvallen niet afwerken en keek na tien minuten al tegen een 3-5 achterstand aan. Kort daarop kon kapitein Peter Vandermeulen het eerste Beverse doelpunt aantekenen en terug evenwicht in de wedstrijd brengen. Toen Lukas Oosterlinck zijn worpen snediger kon gooien, kantelde de wedstrijd in ons voordeel. We haalden de rust met een 13-11 stand.”

“De voorgift heeft wel degelijk het moeilijke wedstrijdbegin opgevangen, zodat er spanning bleef in de tweede helft. De bezoekers vocht zich opnieuw naast Beveren, maar slaagde er niet in om voorsprong te nemen. Midden in de tweede helft lukte Peter Vandermeulen een rugworpdoelpunt zodat het verschil terug drie doelpunten was.”

“Om iedereen speelgelegenheid te geven haalden de bezoekers eerste werper Kenzo Depiere naar de kant. Daardoor verzwakte hun aanval en konden wij verdedigend stand houden. Lukas Oosterlinck en Peter Vandermeulen bleven scoren, terwijl de tijd wegtikte in ons voordeel. Assebroek beruste in de 25-21 nederlaag.”

“Aanstaande zondag worden onze krachtballers verwacht in Varsenare. Het zal alweer spannend zijn om vier spelers te vinden die de trip naar West-Vlaanderen kunnen maken.”

Krachtbal – 2de landelijke (M) – ZAK Beveren