SKL Doorslaar is er ingeslaagd om leider H. Sinaai, na tien wedstrijden, de eerste seizoensnederlaag toe te dienen. Rond het halfuur zette Mathijs Gerets de bezoekers op voorsprong. Nog voor de rust stond het 2-1 met doelpunten van Thomas Van Bastelaere en Mehmet Oz. Op het uur trapte Timothy Van Laecke de 3-1 tegen de netten. Met nog een kwartier te gaan zorgde Jeroen Verheyden voor de aansluitingstreffer, maar dichter dichter kwamen ze niet meer.

Verdediger Joël Polfliet (SKL Doorslaar) hield stand tegen H. Sinaai. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Op basis van de kansen vind ik dit een meer dan verdiende overwinning” aldus Joël Polfliet. “In de eerste helft wist Sinaai, uit de eerste kans die ze kregen, de 0-1 te scoren. Daarna hebben wij het initiatief overgenomen en scoorden we tweemaal op rij op corner. Daardoor gingen we de rust in met een 2-1 voorsprong.”

“De tweede helft waren we merkelijk beter en scoren we verdiend de 3-1. Enkele minuten later kwamen we met tien man te staan en kwam Sinaai terug iets beter in de match. Zelfs met tien man kregen we nog twee kansen om de 4-2 te maken. Al bij al winnen we verdiend. Ik was eigenlijk verrast dat Sinaai het initiatief aan ons liet.”

“Ik verwacht dat, als we gespaard blijven van blessures, we zullen mee strijden tot het einde. Voetballend en kwalitatief denk ik dat we voor weinig ploegen moeten onderdoen. Nu komen voor ons drie moeilijke wedstrijden te beginnen met St. Gillis-Waas. Eerlijk gezegd ken ik die ploeg niet zo goed, maar uit het verleden weet ik dat dit altijd een moeilijke verplaatsing is. Dat neemt niet weg dat we genoeg kwaliteit in huis hebben om daar iets tegenover te zetten.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – SKL Doorslaar