VK White Boys was een maatje te sterk voor KAV Dendermonde, de mannen van de Puitvoet wonnen met 5-1 cijfers. Dit zijn drie belangrijke punten, want hierdoor blijven ze voeling houden met de middenmoot. De volgende speeldag nemen ze het op tegen SV Zaffelare.

Kjell Maes (VK White Boys). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

 “Het openingskwartier hadden we het vrij lastig tegen een toch wel gretig Dendermonde” luidt het bij Kjell Maes. “Gelukkig gaven we geen echte kansen weg. Daarna hebben we de wedstrijd overgenomen en kregen we kans na kans. We moesten echter wachten tot minuut veertig vooraleer het eerste doelpunt viel via Daan Van Der Loo. Drie minuten later scoorde Matthias Weyn een gelijkaardig doelpunt en konden we gaan rusten met een comfortabele 2-0 voorsprong.”

“Tijdens de rust is er op gehamerd om scherp te blijven, aangezien we ons aan een gelijkaardige Dendermondse start dan in de eerste helft verwachtten. Toen Arne Maes werd neergehaald in de zestien kon ikzelf van op de stip de 3-0 op het bord zetten. Daarna lieten we het na om de score verder uit te diepen. We kregen twee strafschoppen tegen waarvan onze doelman, Yannick Wille, er ééntje stopte. Jammer genoeg konden we de nul niet houden. Daarna bracht onze coach met Frederik Van Goethem en Bram Vertenten twee gretige invallers in, zij bewezen direct hun waarde. Frederik met twee assists en Bram met twee doelpunten waardoor de score opliep tot 5-1.”

“We wisten op voorhand dat we bij winst aansluiting vonden met de ruime middenmoot. Ons doel moet dan ook zijn om in die ruime middenmoot ons plaats op te eisen en nooit in de problemen te komen. Ik denk dat we met dertien punten tevreden mogen zijn over onze eerste periode, al zat er hier en daar soms iets meer in.”

“Onze volgende opdracht is op Zaffelare, een ploeg die voor mij op dit moment nog vrij onbekend is. Ik heb mij wel laten vertellen dat het een ploeg met veel kwaliteit en grinta is, zeker op hun eigen kunstgras. Tot nu toe hebben we buitenshuis reeds negen op vijftien gepakt, we gaan dus ook op Zaffelare vol voor de drie punten.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – VK White Boys