De heren van Panda’s kregen tegen Deinze een nipte nederlaag aangesmeerd. Dit was na hun vier op vier, de tweede nederlaag op rij. Komend weekend zijn ze vrij, om het daarna in eigen huis op te nemen tegen Assenede. Om de aansluiting te houden met de top twee van het klassement doen ze er goed aan om de punten thuis te houden.

Dries Dillen (VC Panda’s Lokeren heren).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Op Deinze is het een nederlaag geworden die we grotendeels aan onszelf te danken hebben” blikt Dries Dillen terug. “Niettegenstaande we aanvallend best goed draaiden waren er toch enkele onderdelen waar we onder lagen. Zo was bijvoorbeeld, in vergelijking met onze tegenstander, onze opslagdruk te min. Het gevolg was dat we af en toe op een opslagreeks botsten, die ons uiteindelijk setwinst kostte. Over het algemeen gezien lag onze foutenlast iets te hoog, foutenlast die we de vorige matchen niet hadden.”

“De boodschap is dan ook, terug met gans de ploeg hard werken en er alles aandoen om de automatismen terug draaiende te krijgen. De match tegen Assenede zal er alweer één zijn waar details en de vorm van de dag bepalend zullen zijn. Het is jammer dat er nu geen match is want ideaal is dat niet. Tegen de betere ploegen van de reeks hebben we ons matchritme nochtans nodig. Het thuisvoordeel speelt dan weer in ons voordeel, zeker als de andere thuisspelende ploegen ons een meer dan gewaardeerd duwtje in de rug komen geven.”

“Op dit moment zijn we echt niet bezig met op welke plaats we gaan eindigen. Uiteraard is aansluiting met de top altijd leuk, maar voorlopig bekijken we het match per match.”  

Volleybal – Promo 1 (M) – VC Panda’s Lokeren