HRS Haasdonk leed op het veld van KVC Borbeke een zware 4-0 nederlaag. Het wordt nu uitkijken of ze zaterdagavond tegen Munkzwalm er inslagen om de punten op de Poerdam te houden.

Jochen Calle (HRS Haasdonk A).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het is op Borsbeke anders verlopen dan dat we verwacht hadden” luidt het bij Jochen Calle. “Na de 1-0 tegen Zeveren zijn we met vertrouwen naar Borsbeke gegaan. Niettegenstaande onze goede start kregen we al na een halfuur een rode kaart en een strafschop tegen. Dit heeft de wedstrijd doen kantelen in het voordeel van de thuisploeg.”

“We zijn met tien man blijven voetballen, maar op stilstaande fases hebben ze na de rust de score kunnen opdrijven tot 3-0. In de slotfase hebben ze op de counter nog de 4-0 tegen de netten kunnen prikken. Kortom, het is een match geworden om snel te vergeten. We moeten hieruit leren en er voor zorgen dat we zaterdag tegen Munkzwalm wel onze punten pakken, al zal dit ook geen gemakkelijke wedstrijd worden.”

“Ik ken de ploeg niet, maar aangezien we in eigen huis nog maar één keer geklopt zijn gaan we er alles aandoen om dit ook zo te houden. Ik verwacht mij aan een open match met twee ploegen die willen voetballen.”

“De eerste periode is inmiddels voorbij en we moeten durven zeggen dat we te weinig punten hebben verzameld. We zijn super gestart met een negen op negen, jammer genoeg hebben we die reeks niet kunnen volhouden. In deze periode hebben we drie keer verloren en in alle drie deze wedstrijden valt er een rode kaart. Dit mag niet meer voorvallen want dit kost ons dure punten, op die manier maken we het onszelf moeilijk.”

“We eindigen deze periode op de zevende plaats, op vier punten van de leider. Alles staat dus dicht bij elkaar, we moeten er alles aan doen om die kloof te dichten. Ik geloof echt in onze kwaliteitsvolle kern. Als we met elf man kunnen spelen en er inslagen om de tegenstander ons voetbaltempo op te leggen, dan zijn we een zeer sterke ploeg. We moeten dan ook de top vijf zeker ambiëren.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – HRS Haasdonk