Na acht wedstrijden deelt in tweede landelijke BBc Panters Baasrode de eerste plaats. Aanstaande zaterdag maken ze de korte verplaatsing naar BC Sint-Niklase Condors, dat zelf nog knokt voor een plaatsje in de top vier.

Coach Nils Moortgat (BBC Panters Baasrode). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Op zich kijken we uit naar de derby tegen Condors” klinkt het bij Panters coach Nils Moortgat. “De vorige wedstrijd tegen Sint-Niklase was zeer intensief en met veel sfeer. Ik verwacht dat zaterdagavond eveneens. Jammer genoeg zullen we door blessureleed niet op ons sterkst staan, er zijn namelijk een viertal spelers out. Dat neemt niet weg dat we ons zeker niet gaan verschuilen achter excuses.”

“Ik verwacht dat Condors zeer fysiek zal spelen en daarmee ons ritme zal proberen te breken. Bovendien kennen de spelers elkaar zeer goed, om de overwinning binnen te halen zal het dus van details afhangen.”

“Wat het verloop van de competitie betreft kan ik op zich wel tevreden zijn. We staan momenteel op een gedeelde eerste plaats, samen met Falco Gent. We staan er dus goed voor om de top vier te halen. Het zal er vooral op aankomen om gefocust te blijven, want een misstap is snel gezet in deze evenwichtige reeks.”

Basketbal – 2de landelijke  (M) – BBC Panters Baasrode