Vorig weekend won Basics Melsele A, in de achtste finale van de Beker van Vlaanderen, vrij vlot met 81-73 van de Leuven Bears B. Morgenavond om 20.30 staat de topper tegen leider BC Guco Lier op het programma.

Leroy Anthonis (BBC Basics Melsele). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het is tegen Leuven Bears B zeker niet zo vlotjes gegaan dan het lijkt” aldus Leroy Anthonis. “Het was een vrij moeilijke wedstrijd tegen een jonge ambitieuze, talentvolle ploeg. Het was pas in de tweede helft dat we eigenlijk het verschil hebben kunnen maken. Uiteraard is het belangrijkste dat we gewonnen hebben en geplaatst zijn voor de kwartfinales.”

“Het komend weekend spelen we tegen het nummer één van de reeks. We hebben nog iets goed te maken tegen Guco Lier. We zijn daar met zware cijfers gaan verliezen, al stonden we daar niet compleet, maar dat is geen geldig excuus. Ik ben er zeker van dat de ploeg er op gebrand ligt om een goede wedstrijd neer te zetten. De Lierenaars beschikken over een zeer goede ploeg, met gevaar dat dreigt vanuit verschillende posities en een agressieve defence. We gaan hopelijk, voor de eerste keer dit jaar, volledig staan. Als we het gameplan volgen en als ploeg de juiste opties uitspelen verwacht ik, dat we een mooie wedstrijd spelen. Hopelijk slagen we erin om de drie punten thuis te houden.”

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele