Sparta Waasmunster won de voorbije speeldag met 0-4 op het veld van rode lantaarndrager KAV Dendermonde. Zaterdagavond hopen ze die lijn te kunnen doortrekken tegen SV Zaffelare A.

Maxim De Beule (Sparta Waasmunster). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Het kan best dat de boot nu vertrokken is” luidt het bij doelman Maxim De Beule. “Onder impuls van onze nieuwe coach Raf Van Overstraeten zijn we gretig aan de wedstrijd tegen Dendermonde begonnen. We kwamen verdiend op voorsprong langs Jelle Maes en kort daarop werd het 0-2 via Ward Duymelinck. In het begin van de tweede helft hadden we even een moeilijk moment waarop Dendermonde kwam dreigen. Gelukkig konden we ons herpakken en nadien domineerden we het verdere wedstrijdgebeuren.  Zo lukte het ons om in de laatste twintig minuten nog tweemaal te scoren ondanks een man minder situatie. De goals waren van Ward Duymelinck en Batuhan Anafarta. Die man minder situatie kwam door het uitvallen van Michel Beldé op het moment dat we al drie wisselmomenten gebruikt hadden.”

“Wat we uit die wedstrijd vooral onthouden is de gretigheid en de wil. Voetballend hebben we wel nog wat stappen te zetten. De domper op de 0-4 overwinning is uiteraard de wellicht ernstige blessure van Michel Beldé.”

“Dit weekend tegen Zaffelare hoop ik dat de groep met dezelfde gedrevenheid aan de aftrap verschijnt en dat we toch weer wat beter met het nieuwespelsysteem leren omgaan om zo ook beter voetbal op de mat te kunnen brengen. We gaan absoluut voor de drie punten, want in onze reeks is het duidelijk dat iedereen van iedereen kan winnen,maar dus ook kan verliezen.” 

Voetbal – 2de provinciale C (M) – Sparta Waasmunster