In derde provinciale wonnen de dames van FC Moerbeke met 1-4 van streekgenoot H. Sint-Pauwels. Met doelpunten van Smet en Moens stond het bij de rust 0-2 voor. Even voorbij het uur kon de thuisploeg milderen waarna Volckerick en nogmaals Moens de score verder opdreven.

De vrouwen van FC Moerbeke zijn 2023 gestart met een zege. Foto: RV.

“Deze wedstrijd was onze eerste match sedert begin december” klinkt het bij Jony Dekeyser. “Door de koude, midden december, was deze wedstrijd toen afgelast. Uiteindelijk werd er last minute beslist om ze op 6 januari te laten doorgaan. Sint-Pauwels, met enkele sterke speelsters op het middenveld, maakte het ons knap moeilijk. Gelukkig konden we snel tweemaal scoren. Mede door enkele goede reddingen van onze keepster konden we iets ontspannener spelen.”

“De tweede helft begon moeizamer, waardoor Sint-Pauwels kon milderen. Hierdoor werden we wakker geschud en slaagden we er nog in om tweemaal te scoren. Op een zwaar veld gaf de thuisploeg niet af en kon zo nog wat druk zetten. Gelukkig konden we stand houden en de drie punten mee huiswaarts nemen.”

“Door een spelerstekort zijn onze voorbereiding wat moeizamer van start gegaan. Gelukkig beschikten we tegen de start van de competitie over een aantal extra speelsters. Dat neemt niet weg dat we nog steeds op zoek zijn naar speelsters om onze kern uit te breiden. Vorig seizoen hebben we een jaartje in tweede gespeeld, dat was een zwaar en moeilijk seizoen. Onze vast kern heeft inmiddels al enige ervaring opgebouwd en is sterker op elkaar ingespeeld. Dit merken we ook op het veld. Ik denk dan ook dat een top vijf plaats ambiëren realistisch is.”

Voetbal – 3de provinciale A (V) – FC Moerbeke