De eerste wedstrijd van het jaar verloor FC Daknam met 1-2 van PD Kruibeke, dit nadat het op voorsprong was gekomen via Haudachi. Na de rust zette PD Kruibeke deze achterstand om in een 1-2 overwinning.

FC Daknam-coach Timothy Anthuenis. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Deze wedstrijd was er één tussen twee ploegen die al zeven wedstrijden op rij niet verloren hadden” luidt het bij Timo Anthuenis. “PDK verraste ons een beetje met hun startopstelling waardoor het in het begin wat zoeken was. Nadat we de ruimtes beter begonnen te vinden kwamen we 1-0 voor. Zonder echt groots te spelen leken we op weg om op een normale manier met een 1-0 voorsprong te gaan rusten, tot één van mijn spelers zich liet vangen aan een provocatie. Hij kreeg dan ook terecht rood, waardoor we nog 55 minuten met tien man verder moesten. Via twee foutjes in onze verdediging kregen we in de tweede helft het deksel op de neus. Zelf hebben we ook nog drie 100%-kansen de nek omgewrongen. Ik vind dan ook dat we meer verdienden dan deze nederlaag.”

“De voorbije weken heb ik nooit weggestoken dat we sjotten met een heel jonge ploeg. Ik vind het dan ook ongehoord dat er in de examenperiode van de hogeschool- en uniefstudenten een inhaalmatch wordt gepland. Bovendien hebben we geen verlichting op ons A-terrein waardoor we ook nog eens moeten uitwijken en tussen de jeugdtrainingen door een topwedstrijd moeten betwisten. Temeer omdat er nog twee vrije weekends zijn om in te spelen.”

“We gaan ons best doem om tegen Bosdam een competitieve ploeg tussen de lijnen te krijgen in deze champions league week met maar liefst drie stevige wedstrijden. Ik hoop dat we snel onze top vijf positie kunnen consolideren.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – FC Daknam