Sparta Waasmunster won de voorbije speeldag met 1-2 op het veld van KV St.Gillis en pakt hiermee drie belangrijke punten. Dit schept vertrouwen in het vooruitzicht van de confrontatie met titelkandidaat H. Sinaai.

Ward Duymelinck (Sparta Waasmunster) trekt met een zege op zak naar de confrontatie met leider Sinaai. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We zijn met redelijk veel druk naar voor aan de wedstrijd begonnen” aldus Ward Duymelinck. “Hierdoor kregen we al snel enkele mogelijkheden. Op een bepaald moment kregen we, na een fout op Dennis Geenen, een penalty. Jelle Maes kon deze echter niet omzetten. Af en toe kwam de thuisploeg eens opzetten en bij de eerste mogelijkheid troffen ze raak en stonden we 1-0 achter.  Kort daarop trapte Jelle Maes een vrije trap rechtstreeks binnen en stond het dus terug gelijk.”

“In de tweede helft was het iets moeilijker voetballen, de ruimtes werden groter en het zware veld hielp ook niet echt. Ik vond wel dat wij meer initiatief namen dan KV St.Gillis. Niettegenstaande de omstandigheden probeerden we om toch te blijven voetballen. Uiteindelijk werden we in de 88ste minuut beloond voor ons zware werk, toen Bathuan Anafarta in de herneming kon binnentrappen. Ik denk wel dat we kunnen spreken van een verdiende overwinning.”

“Dit geeft zeker een boost naar de match van volgende week tegen Sinaai. Dit is natuurlijk een ploeg van een ander kaliber. Als we met dezelfde mentaliteit de wedstrijd aanvatten, dan is er misschien wel iets mogelijk. In de heenmatch miste ik de wedstrijd tegen Sinaai, ik kijk er wel naar uit aangezien ik er vroeger nog gespeeld heb.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – Sparta Waasmunster