In Liga 1 van het handbal zijn de heren van HC Lokeren aan een schitterend seizoen bezig. Halfweg de competitie voeren ze het klassement aan. Van de elf gespeelde wedstrijden wonnen ze er maar liefst tien. Zaterdag start de terugronde met de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Elita Lebbeke.

Logo HC Lokeren (RV).

“Aangezien we twee seizoenen op rij gepromoveerd zijn is het voor onszelf ook een verrassing dat we momenteel op de eerste plek staan in Liga 1” klinkt het bij coach Bert D’Hanis. “Voor dit seizoen was onze voornaamste doelstelling om ons eigen spel te verbeteren en hoopten we op een plaats in de linkerkolom, mogelijks top vijf.”

“Het loopt echter goed bij ons. In vergelijking met vorig seizoen blijven we nu wel gespaard van ernstige blessures. Hierdoor kunnen we vrijwel elke wedstrijd met dezelfde spelers spelen, wat voor de nodige automatismen zorgt. De sfeer in de spelersgroep en bij uitbreiding in de hele club is optimaal. Leuk is ook dat er steeds meer supporters naar onze wedstrijden komen. De wedstrijd tegen Beneleaugue ploeg Eupen, in de achtste finale van de beker, was een geweldige uitschieter met meer dan 200 supporters.”

“We beschikken over een vrij jonge ploeg en volgens mij valt daar nog meer uit te halen. Ik ben ook blij dat iedereen gemotiveerd is en nog stappen wil zetten om een nog hoger niveau te halen.”

“Ik denk wel dat we bewezen hebben dat we terecht aan de leiding staan. We willen die plaats zo lang mogelijk verdedigen. De ploeg die naar tweede nationale wil zal ons moeten kloppen. In de heenronde is enkel Sasja daar ingeslaagd. Dit was een wake-up call, want hieruit is gebleken dat we elke week scherp voor de dag moeten komen.”

“Op zich is promotie geen must, maar als het kan gaan we het zeker niet laten liggen. De eerstkomende wedstrijd is tegen Elita Lebbeke die inderdaad laatst staan. Dit moet in principe een haalbare kaart zijn. Wij zijn er alvast klaar voor en gaan dan ook voluit voor de eerste punten van het nieuwe jaar.”

Handbal – Liga 1 (M) – Handbal Club Lokeren