Met twee doelpunten van Cengiz Kaplan won FC Hoogeinde met 2-0 op het veld van H. Sint-Pauwels. In het vooruitzicht van de wedstrijd tegen FC Daknam is dit alvast een opsteker. Dit inzet van dit duel is een plaatsje in de top vijf.

De mannen van FC Hoogeinde bekampen op deze speeldag FC Daknam. Foto: RV.

“Na een één op negen hadden we die drie punten op het veld van Sint-Pauwels inderdaad broodnodig” stelt Jarno De Maesschalck. “Het is zeker niet gemakkelijk gegaan, want de thuisploeg ging er volledig voor in deze derby. Chapeau trouwens voor hun inzet en mentaliteit. We pakken wel de drie punten, maar veel meer hoeven we over die match niet te vertellen.”

“Het draait de laatste weken net iets minder bij ons en dan weet je dat je al eens op karakter een overwinning moet binnen halen om het tij te keren. Door deze overwinning blijven we wel in de top vijf staan en dat is en blijft onze doelstelling.”

“Morgen krijgen we het bezoek van FC Daknam. In de heenwedstrijd stonden we er bij de rust goed voor, maar in de tweede helft slaagde Daknam er in om onze dubbele bonus volledig uit te wissen. Beide teams zijn zeer aan elkaar gewaagd, al hopen we om de volle buit te kunnen thuis houden. Dat wordt geen eenvoudige opgave aangezien we met Stefan Van Leugenhaege en Cedric Leonhart twee belangrijke basispionnen missen. Bovendien is Daknam een sterke tegenstander, die niet toevallig meedoet voor een top vijf plaats.”

“Op tien speeldagen voor het einde worden de onderlinge duels tussen de ploegen die de eindronde ambiëren cruciaal. We weten dus wat ons te wachten staat. Het is ons vorig seizoen gelukt om een eindrondeticket af te dwingen en dat we willen we dit seizoen graag herhalen. Met de kwaliteit waarover we beschikken mogen we met niks minder tevreden zijn, Maar dat zullen ploegen als Bosdam, FC Sint-Niklaas, Daknam, Sombeke en Haasdonk B eveneens ambiëren. Ik vermoed dat het spannend zal blijven tot de laatste speeldag.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – FC Hoogeinde