VKS Hamme-Zogge won de vorige speeldag met 0-3 op het veld van Hoger Op Kalken B, dit was alvast een welkome zege na het verlies tegen de top twee van de reeks. In Hamme kijken ze alvast uit naar de derby tegen de buren van VK Robur.

Khaled Oulichki (VKS Hamme-Zogge) gaat altijd voluit voor de overwinning. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Na onze eerste nul op zes van dit seizoen wilden we tegen HO Kalken B absoluut terug een overwinning” aldus Khaled Oulichki. “Met het oog op de derby was dit ook belangrijk. We zijn heel scherp van start gegaan en stonden snel 0-2 voor. Mits wat  meer scherpte voor doel had de score veel hoger kunnen zijn.”

“Met Robur spelen we, op vier weken tijd, alweer tegen een top drie kandidaat. Je kan er van op aan dat deze wedstrijd leeft bij het bestuur, de supporters en de spelers. Van aan de zijlijn was de heenmatch een spektakel, met heel veel supporters en animo. Op het veld van Robur werd het toen 1-1. We gaan thuis voluit voor de overwinning gaan en de bijhorende derde plaats.”

“Na het verlies tegen Moerbeke en Rangers Opdorp mochten we onze eventuele titelambities opbergen. Deze twee gaan onderling strijden voor de titel. Robur, Buggenhout en wij gaan, hopelijk, de top vijf vervolledigen en eventueel meedoen voor promotie. Ik hoop morgen thuis te winnen en daarna af te sluiten met een bijpassend feestje, voor ons maar vooral voor alle supporters en vrijwilligers van VKS Hamme-Zogge. In het provinciale voetbal heb ik nog niet veel meegemaakt wat zij elke week allemaal doen voor de club.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – VKS Hamme Zogge