Na het verlies tegen het nummer twee FC Moerbeke wordt bij KVK Robur de focus gelegd op de derby tegen VKS Hamme-Zogge. Beide ploegen hebben 39 punten en delen de derde plaats, al heeft Robur nog een inhaalwedstrijd tegoed.

Thijs Burghgrave (KVK Robur) wil de topper tegen Hamme-Zogge winnen. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“De wedstrijd tegen FC Moerbeke begon, langs onze kant, eerder afwachtend” stelt Thijs Burghgrave. “Moerbeke was het meest in balbezit en wij probeerden het vooral op de counter. Maar ondanks een aantal goeie mogelijkheden was het toch Moerbeke dat, al dan niet met een gelukje, met voorsprong de rust inging.”

“Wij zijn gretig uit de kleedkamer gekomen, maar al snel strafte Moerbeke een klutsbal in onze zestien genadeloos af. Na een discutabele strafschop konden wij tegenscoren. We zijn dan wel op zoek gegaan naar de gelijkmaker, maar Moerbeke hield stand. Het is zeker geen gestolen overwinning, al verdienden wij meer dan deze 1-2.”

“Morgen krijgen we een nieuwe kans om een topper te winnen. Onze rechtstreekse concurrent voor de derde plaats, VKS Hamme-Zogge, is meteen ook onze dichtste verplaatsing. Het belooft een wedstrijd te worden op het scherp van de snee. Deze streekderby leeft echt bij beide ploegen, de inzet is dus groot. Of we nu winnen of verliezen, het is en blijft onze ambitie om een stekje in de eindronde te bemachtigen. Het is cliché, maar elke match is er weer een nieuwe kans op drie punten, ongeacht de tegenstander. Robur is een sterk team en ik ben er van overtuigd dat we nog veel moois gaan laten zien dit seizoen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KVK Robur