In de ontmoeting tussen Sparta Waasmunster en KSK Kallo opende Andy Lageuse, rond het halfuur, de score voor de thuisploeg. Kort voor de rust bracht Fadil Ramici Kallo opnieuw langszij. Met een doelpunt vroeg in de tweede helft bezorgde Klacson Soares Wanderley.  Kallo de overwinning. Het wordt nu uitkijken of ze komend weekend ook punten kunnen pakken tegen Schoonaarde.

Bently De Jonghe (KSK Kallo). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Voor ons was de wedstrijd op Sparta Waasmunster er ééntje die we absoluut wouden winnen” aldus kapitein Bently De Jonghe. “In de heenronde hadden we tegen hen verloren, al waren we zeker niet de mindere. We zijn dan ook vol voor de drie punten gegaan, al kwam er door de talrijke afwezigen en geblesseerden heel wat puzzelwerk aan te pas.”

“Op een vrij moeilijk bespeelbaar veld zijn we vrij slapjes aan de wedstrijd begonnen. Op zich was de thuisploeg niet echt beter dan ons, maar ze waren wel gevaarlijker. Op een bepaald moment kwamen ze 1-0 voor, maar na een uitstekende actie kon Fadil Ramici de stand terug in evenwicht brengen.”

“We zijn na de rust scherper uit de kleedkamer gekomen en al snel stond het 1-2 via Klacson Soares Wanderley. De tweede helft was volledig voor ons, Waasmunster is niet echt meer gevaarlijk geweest. Zelf hadden we nog enkele uitstekende kansen, die we niet konden afmaken. Het was een fijne namiddag voor ons. Er waren niet alleen het mooie weer en de drie punten, maar er was ook de terugkeer van Tibo Pieters, na zijn kruisbandblessure.”

“Volgende week wordt het tegen Schoonaarde een moeilijke wedstrijd. Dit is een heel goede, voetballende ploeg. Veel zal van onszelf afhangen, maar hoe dan ook gaan we er alles aandoen om de drie punten in Kallo te houden. In tegenstelling tot het voorbije weekend kunnen we dan wel rekenen op een zo goed als volledige kern. Uiteraard willen we zo hoog mogelijk eindigen en hopen we om tevens de kaap van de veertig punten te halen. Ook al hebben we niet altijd gekregen wat we verdienden, toch denk ik dat we mogen terugblikken op een goed seizoen.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KSK Kallo