Door het verlies op FC Hoogeinde moet Klinge zijn leidersplaats afgeven aan Robur. In de eerste helft kwam Klinge 0-1 voor dankzij een doelpunt van Velghe. Een gedreven Hoogeinde trok na de rust het laken naar zich toe en kwam 3-1 voor, met goals van Berisha (2) en Kaplan. Met nog twintig minuten te gaan zorgde Van Acker voor de aansluitingstreffer, wat meteen ook de eindstand was.

Coach Glenn Van Roeyen (FC Hoogeinde). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Uiteraard zijn we zeer tevreden met de winst tegen onze buren van Klinge” aldus coach Glenn Van Roeyen. “Ik ben vooral heel tevreden over de manier waarop mijn spelers alles gegeven hebben om die winst te pakken te krijgen tegen de leider.”

“Er was veel volk, mooi weer en twee ploegen die absoluut wilden winnen, kortom alle ingrediënten om er een rasechte derby van te maken waren aanwezig. De wedstrijd begon langs beide kanten vrij aarzelend. In het eerste halfuur waren er weinig of geen kansen en werd er vooral gespeeld met veel te veel lange en hoge ballen. Kort voor de rust nam Klinge een snelle inworp die onhoudbaar werd binnengetrapt door Velghe. Hierdoor gingen we toch wel teleurgesteld de kleedkamer in.”

“Tijdens de rust heb ik mijn spelers aangemoedigd en op het hart gedrukt dat ze er moesten in blijven geloven. Dat is hetgeen ze perfect gedaan hebben in de tweede helft. In het eerste kwartier was Klinge nergens en waren wij volledig baas over het gebeuren. Na een verwarrende fase kwamen we met een kopbaldoelpunt van Berisha langszij. Enkele minuten later kwam Berisha alleen voor de bezoekende doelman, waarna hij de bal netjes binnen legde. Even voorbij het uur toverde Kaplan een mooie actie uit zijn voeten en stond het verdiend 3-1.”

“Na de 3-2 van Van Acker begon Klinge er opnieuw in te geloven en bleef drukken. Dit leverde hen echter niet al teveel grote kansen op, dit dankzij de schitterende inzet van mijn spelers, die werkelijk alles hebben gegeven. Na het laatste fluitsignaal was de vreugde enorm en ik kan je verzekeren dat er nog lang is gefeest.”

“Met nog drie matchen te gaan mogen we zeker spreken van een geslaagd eerste seizoen in derde provinciale. Uiteraard gaan we de wedstrijden tegen Eksaarde, FC Sint-Niklaas en Rupelmonde aanvatten met de wil om te winnen. We gaan er alles aan doen om onze negende plaats in het klassement behouden.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KFC Hoogeinde