Na een knappe tweede plaats op het einde van de reguliere competitie moest FC Baasrode in de eindronde de duimen leggen tegen TK Meldert B. Het werd een nederlaag met zware 0-4 cijfers.

FC Baasrode (RV).

“De voorbije speeldag hebben we gespeeld tegen een gretig, kwalitatief goed en beter TK Meldert B” aldus afscheidnemend coach Geoffrey Heirman. “Dat neemt niet weg dat ik denk dat de 0-4 een iets te hoge score is. Zo hadden we na een halfuur pech toen de wedstrijd werd opengebroken met een doelpunt na handspel. Op dat moment weet je dat het een moeilijke avond zal worden. Ook al waren we gretig in onze duels toch hebben we zelf te weinig gebracht.”

“Op het einde van dit seizoen kijk ik terug op een reeks die eigenlijk kwalitatief niet zo sterk was, maar waar wel een zestal ploegen aan elkaar gewaagd waren. Ik vind wel dat we best fier mogen zijn op onze tweede plaats. Het was een jaar waarin we volop hebben meegedaan in de strijd voor de titel. Persoonlijk sluit ik dit seizoen af als coach om meer bij mijn gezin te zijn.”

“Wat ik van dit seizoen zeker zal onthouden dat is dat FC Baasrode de meest fantastische club is, met de beste supporters die achter deze geweldige vriendengroep van spelers staat.”

Addendum: ingevolge een klacht van FC Baasrode tegen TK Meldert i.v.m. het opstellen van spelers van de A kern tijdens de wedstrijd heeft het disciplinair comité van Voetbal Vlaanderen beslist om de uitslag om te zetten in een 5-0 overwinning voor FC Baasrode. Door deze beslissing krijgt normalerwijze FC Baasrode zondag het bezoek van FC Sint-Niklaas, al kan in principe TK Meldert nog in beroep gaan.

Voetbal – 4de provinciale D (M) – FC Baasrode