Met doelpunten van Mathijs Gerets en Jeroen Verheyden won H. Sinaai met 1-2 van de buren van Sp. St.Gillis-Waas. Voor de tweede wedstrijd in de eindronde moet Sinaai zondag aan de slag tegen FC Lembeke.

Mathijs Gerets (H. Sinaai) in de wedstrijd tegen SKL Doorslaar A. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Aangezien je in de eerste wedstrijd van de eindronde nooit goed weet wat voor ploeg je tegenover je krijgt was de voorbereiding naar die match moeilijk” aldus Mathijs Gerets. “Blijkbaar hoefde de eindronde voor de thuisploeg niet echt, maar op het veld was dit zeker niet te zien.”

In de eerste 45 minuten hadden wij speloverwicht, wat resulteerde in enkele goede kansen. Uiteindelijk viel dat eerste doelpunt ook. Na de rust kwam St. Gillis-W. veel scherper uit de kleedkamers en kon dan ook gelijk maken. Naar het einde van de wedstrijd hadden we terug de bovenhand en konden we de 1-2 scoren via Jeroen Verheyden, dit op aangeven van Axel Hermans.”

“Zondag krijgen we voor de tweede wedstrijd van de eindronde het bezoek van FC Lembeke. Persoonlijk ik deze tegenstander niet zo goed, maar aangezien ze met 3-1 wonnen van Zaffelare zal het wel een zeer stevige tegenstander zijn. We gaan er in ieder geval alles aan doen om door te stoten naar de volgende ronde. Aangezien we met een aantal afwezigen zitten zal het nog afwachten worden hoe de ploeg er zal uitzien. Voor ons had het beter uitgekomen indien de wedstrijd op zaterdagavond had doorgegaan.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – H. Sinaai