Vorig weekend won Sint-Niklase Condors de topper tegen Black Boys Erpe-Mere met 99-71. Hierdoor staan ze op de tweede plaats, op twee punten van leider Panters Baasrode. Aäron Ceriez nam maar liefst zesendertig punten voor zijn rekening. De Klaasjes maken op de slotspeeldag de verplaatsing naar middenmoter Stevoort. Voor de titel hebben ze hun lot niet meer in eigen handen, al zullen ze ongetwijfeld met één oog het verloop van de wedstrijd Black Boys Erpe-Mere – Panters Baasrode volgen.

Aäron Ceriez (BC Sint-Niklase Condors). Foto: RV.

“We hebben tegen Erpe-Mere inderdaad met een mooi verschil gewonnen” aldus kersverse papa Aäron Ceriez.. “Bij de rust stonden we echter maar één puntje voor. Het was pas in de tweede helft dat we de kloof hebben kunnen slaan. Op zich heeft Erpe-Mere redelijk wat kwalitatieve individuen rondlopen, het was ons echter al meermaals opgevallen dat dit tegelijk ook hun zwakte kan zijn. Dit vooral door een gebrek aan samenhang en teamplay. Dit was wat hen na de rust overkwam. Wij zijn daarentegen goed als groep blijven spelen, waardoor we het verschil konden maken.”

“Ik heb er inderdaad 36 gescoord. Dat had puur te maken met het gegeven dat ik er op gebrand lag om te winnen. Het was gewoon zulk een dag waarop bij mij alles leek te lukken. Mijn prestatie had misschien wel te maken met de aanwezigheid van mijn twee weken oud zoontje, hij was echt mijn motivator.”

“Iedereen besefte ook dat er toch wel iets op het spel stond, bovendien was het puntenverschil ook nog eens belangrijk. Het is namelijk mogelijk dat dit op de laatste speeldag doorslaggevend is. Ook dat motiveerde mij om er alles aan te doen om die match te winnen.”

“Op slotdag staan we voor de moeilijke verplaatsing naar Stevoort. In de loop van dit seizoen hebben ze al meermaals bewezen dat ze de top van het klassement geen cadeaus geven. Als we die wedstrijd winnen, dan moeten we hopen dat Erpe-Mere, in eigen huis, van Baasrode wint. We hebben wel ons huiswerk gemaakt, maar we hebben alleen onze eigen wedstrijd in handen. Dus fingers crossed. Het zou natuurlijk een mooie kers op de taart zijn en al zeker voor ploegmaat Manu Smet. Het zou mooi zijn mocht hij zijn basketbalcarrière kunnen afsluiten met een kampioenstitel.”

Basketbal – 2de landelijke (M) – BC Sint-Niklase Condors