Met doelpunten van Brent Van Peteghem en Zino Van Spitael won Robur op de tweede speeldag van de eindronde met 2-0 van Sparta Wortegem. Het onderstreept hiermee nogmaals zijn ambitie om de stap naar tweede provinciale te zetten. Zondag nemen ze het thuis op tegen De Pinte, dat gisteren met 0-3 won van Sparta Ursel.

Zino Van Spitael (KVK Robur). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We zijn tegen Wortegem scherp aan de wedstrijd begonnen” aldus Zino Van Spitael. “We hebben getoond dat we een goed voetballende ploeg zijn. Kort voor de rust konden we via Brent Van Peteghem de score openen en zo gingen we met een 1-0 voorsprong de rust in.”

“Na de rust kregen we een paar keer het gevaar tegen, maar voetballend bleven we de betere ploeg. Op aangeven van Joren Bogaert kon ikzelf, diep in de tweede helft, de 2-0 binnen trappen.”

“De Pinte is zeker een sterke tegenstander, anders waren ze ook geen ronde verder geraakt. Dat neemt niet weg dat we moeten uitgaan van onze eigen kwaliteiten. Ik heb er vertrouwen in, ik heb gisteren alleszins een goed voetballend Robur gezien, een Robur dat er honderd procent wil voor gaan. Met een dergelijke mentaliteit denk ik dat we in staat zijn om van elke ploeg te winnen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Robur