Bij KSK Kieldrecht hebben ze met Stefan Cleys een waar clubicoon uitgewuifd, al tekende hij pas op zijn veertiende zijn eerste lidkaart. KSK Kieldrecht is de club die hij gans zijn voetballoopbaan is trouw gebleven.

Stefan Cleys (KSK Kieldrecht) samen met zijn familie na zijn laatste wedstrijd. Foto: RV.

“Ik ben inderdaad vrij laat beginnen voetballen” klinkt het bij Stefan Cleys. “Ik was veertien jaar toen ik bij de knapen van KSK Kieldrecht ben begonnen. In mijn tweede jaar als scholier mocht ik, dankzij trainer Tonny Pollet, proeven van het eerste elftal. Kieldrecht speelde toen in derde provinciale.”

“Ik ben begonnen als middenvelder. Nadien is dit de rechtsbackpositie geworden, dat was ook de positie die me het beste lag. Ik moet voorzichtig zijn met wat ik zeg, maar ik vermoed dat je daar nog enigszins makkelijk kan inschuiven zonder dat je een uitgebreide voetbalopleiding hebt gehad. Mijn sterkste punt was ongetwijfeld mijn loopvermogen.”

“Het leuke bij Kieldrecht was ondermeer het feit dat een overwinning altijd gevierd werd alsof het de laatste was. Al konden we het belang daarvan vrij goed relativeren. Het mooiste moment is absoluut de kampioenenviering in derde provinciale.”

Stefan Cleys (KSK Kieldrecht). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het is voor mij begonnen met Tonny Pollet en het eindigt met Tonny Pollet. Hij was voor mij de rode draad doorheen mijn voetbalcarrière. De cirkel is hiermee rond. Tonny is een trainer die zijn spelers kan motiveren zowel op training als tijdens wedstrijden. Hij beseft ook dat er nog een leven is buiten het voetbal. Volgens mij kan je in het provinciale voetbal geen betere trainer hebben.”

“Voetbal is een leuke sport, op voorwaarde dat je je kan voorbereiden zonder fysieke problemen. Dit werd voor mij steeds moeilijker, dit in combinatie met het werk en de kinderen hebben mij doen besluiten om op een hoogtepunt te stoppen.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KSK Kieldrecht