De Beverse In-line Hockeyclub Huskies behoren tot de Belgische top van het In-line Hockey. Ook dit jaar legden ze beslag op de titel van Belgisch kampioen in DIV1, zijnde de hoogste afdeling. We hadden hierover een gesprek met voorzitter Gunther Van den Bosch.

De mannen van In-line Hockeyclub Huskies Beveren. Foto: RV.

“In de reguliere competitie in Divisie 1 hebben we een knappe eerste plaats behaald” aldus Gunther Van den Bosch. “We behaalden 29 punten, twee meer dan Dogs Eeklo die op de tweede plaats zijn geëindigd. Na de reguliere competitie startte dan de play-off en hierin. moesten de eerste en de vierde van de competitie het tegen elkaar opnemen en de tweede tegen de derde. Dit gebeurde telkens met de ‘best of three’.  Op het einde van de play-off moesten we het voor de titel opnemen tegen Dogs Eeklo. De eerste wedstrijd wonnen we met 10-9, de tweede verloren we met 5-3. Het was uiteindelijk in de derde wedstrijd dat we het laken naar ons konden trekken door te winnen met 7-5.

“Onze club heeft al heel wat mooie prestaties neergezet. We hebben in de seizoenen 2020/2021 en 2021/2022 de Belgische Beker gewonnen. Net als vorig seizoen hebben we ook dit jaar de titel binnengehaald. De finale van de beker van België hebben we dit seizoen jammer genoeg nipt verloren. Bovendien zijn we dit jaar ook nog kampioen van België geworden in Divisie 2.”

In-line Hockey is in onze regio een minder bekende sport. We vroegen aan Gunter Van den Bosch om een woordje uitleg.

“Eigenlijk is In-line hockey het best te vergelijken met ijshockey” legt Gunther Van den Bosch uit. “Net als bij ijshockey spelen wij ook in een boarding en met een puck. De schaatsen zijn vervangen door inline skates. Het is een landelijke competitie die wordt gespeeld.”

“De Huskies spelen hun thuiswedstrijden in sporthal de Meerminnen in Beveren. Dit jaar nog zal er nieuwe hal gebouwd worden, die zal voorzien worden van een vaste boarding en een speciale vloer, die nodig is voor onze sport.”

“In principe kan men starten vanaf vijf jaar, al is dat niet strikt te nemen. We dragen als club de familiale sfeer hoog in het vaandel. Het is dan ook belangrijk dat onze jongste spelertjes vooral genieten en plezier maken. Het spelletje wordt gaandeweg een sport, waarna het behalen van resultaten het doel wordt. Dit lukt de laatste jaren trouwens erg goed.”

“We kennen een gestage groei, waardoor we bij de grotere clubs van ons land behoren. Wie wil starten kan een drietal keren komen proberen. Jammer genoeg is het seizoen nu afgelopen, maar wie interesse heeft kan ons altijd contacteren via mail naar secretariaat@huskies.be, of via onze website https://www.huskies.be.”

Inline Hockey – 1ste Divisue  (M) – Inline Hockeyclub Huskies Beveren