Over een goeie maand beginnen de dames van Svelta Melsele met de wedstrijd tegen Cercle Sportif Andennais, in het kader van de Beker van België. Voor hen start de competitie op 13 september met de thuismatch tegen Kontich FC.

Femke Van Britsom (Svelta Melsele). Foto: RV.

“De Beker van België is een goede voorbereiding op de competitie” klinkt het bij Femke Van Britsom. “Ongeacht de tegenstander spelen we elke wedstrijd om te winnen. We zien dan wel tegen wie we uitkomen en hoever we geraken. Het is als ploeg altijd leuk om in de Beker ver te geraken.”

“Wat de competitie betreft vind ik de samenstelling van de reeks zeker een uitdaging voor ons. De laatste jaren hebben we steeds voor een top vijf plaats gespeeld, ook het komend seizoen gaan we niet voor minder. Iedereen weet dat we in een moeilijke reeks zitten, maar zowel de winners- als de vechtersmentaliteit van Svelta Melsele zijn alom bekend.”

“Voor de openingswedstrijd tegen Kontich liggen alle kaarten open. In vergelijking met vorig seizoen hebben ze ook een quasi nieuwe ploeg. Uiteraard gaan we als thuisploeg, zoals steeds, voluit voor de drie punten gaan. Met de huidige versterkingen zijn we alvast klaar voor het nieuwe seizoen. Het is dan ook onze ambitie om zo hoog mogelijk in het klassement te eindigen. We kunnen op dit moment nog niet echt inschatten waar we zullen eindigen omdat het dit jaar een nieuwe reeks is.”

Trainer: Nikita Smet (T1), Lieselot De Bruyn (T2), Eddy Verley (KT)

IN: Joni Billen (Westerlo), Nianca Mertens (Bosdam), Lobke Maes (AA Gent), Femke Mertens (Mechelen), Jelien De Laet (Kontich), Charlotte Jansen (Haasdonk), Anouk Vervaet (Haasdonk)

Uit: Jana Lissens (Aalst), Rebecca Degenaers (stopt), Hannah Bockstael (stopt), Charlotte Van de Vijvere (stopt), Caetin Ceelen (Svelta dames B)

Voetbal – Vrouwen Interprov. B – Svelta Melsele dames