Bij FC Sint-Niklaas kijken ze met een goed gevoel terug op de terugwedstrijd tegen Bosdam, in het kader van de Hofman Cup. Een aantal spelers kozen in het tussenseizoen voor andere oorden of stopten. De club wist zich te versterken en kijkt met vertrouwen het nieuw seizoen tegemoet. In het eerste weekend van september zijn ze alvast gastheer voor SV Blauw Wit Temse.

Dieter Vercauteren (FC Sint-Niklaas). Foto: RV.

“Net als gans de ploeg kijk ik enorm uit naar de start van het nieuwe seizoen” aldus doelman Dieter Vercauteren. “Iedereen is tevreden dat we het vorig seizoen onze doelstelling hebben kunnen verzilveren en gepromoveerd zijn. Het is nu aan ons om te laten zien dat we ook effectief thuis horen in die hogere reeks.”

“Het klopt dat er redelijk wat spelers vertrokken zijn of gestopt zijn met voetballen. Daartegenover staat dat er ook heel wat spelers zijn bijgekomen. Zij zullen die plaatsen innemen en zorgen voor de nodige concurrentie in de ploeg.”

“Na de eerste twee weken van de voorbereiding zie ik alleszins een jonge, enthousiaste groep. In de eerste twee duels tegen Bosdam was het wel wat zoeken. Dat was op zich ook logisch gezien de vele nieuwe spelers en onze nieuwe coach, die trouwens bezig is met zijn eigen accenten te leggen. Na de ruime overwinning in de terugwedstrijd houden we natuurlijk een goed gevoel over aan die match.”

“Met de opener tegen SV Blauw Wit Temse beginnen we al direct met een stevige eerste thuiswedstrijd.  We weten van vorig seizoen dat dit een zeer sterke ploeg is, we zullen er als ploeg dan ook meteen moeten staan. Ik denk dat dit een heel mooie en uitdagende reeks is. Het is duidelijk dat we elke wedstrijd scherp zullen moeten zijn en als ploeg zullen moeten vechten voor elk punt.”

Trainer: Jimmy De Groof (T1), Gerry Smet (T2)

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Sint-Niklaas