Na een sabbatjaar in het provinciaal voetbal speelde VK Tielrode vorig weekend zijn eerste competitiematch. De groen/witten verloren weliswaar met 4-2, maar hadden lang uitzicht op een punt. Het was pas in de slotminuten dat Daknam het laken naar zich toe trok. Al na amper vierminuten wedstrijd opende Quinten De Munck de score. Zondagnamiddag ontvangen ze aan de Durmeboorden VOS Reinaert.

VK Tielrode heeft sinds dit seizoen weer een seniorploeg. Copyright: VK Tielrode/RV

“Ik ben op mijn vier jaar beginnen voetballen bij Tielrode en dit tot bij de U15” schetst Quinten De Munck. “Daarna heb ik drie jaar bij VW Hamme gespeeld. Vervolgens heb ik de keuze gemaakt om terug bij VK Tielrode te gaan voetballen.”

“We zijn op Daknam goed gestart met een snel doelpunt van mezelf, waardoor we op voorsprong kwamen” blikt Quinten DeMunck terug. ”We zijn in de eerste helft sterk blijven spelen en domineerden het spel. In de tweede helft zijn we niet zo gestart, uiteindelijk werd het 4-2. Op basis van de ganse wedstrijd vind ik dat we zeker een puntje verdienden. Er zat misschien zelfs meer in. Nu is het inderdaad tegen VOS Reinaert, een ploeg die ik eigenlijk niet ken. Ik schat onze kansen, op ons eigen veld, gelijk in. We zien wel wat het zondag wordt.”

“Het is als ploeg onze ambitie om het in ons eerste jaar zo goed mogelijk te doen” aldus Quinten De Munck. “We gaan er alles uithalen wat er uit te halen is, een plaats in de middenmoot moet zeker tot de mogelijkheden behoren.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – VK Tielrode