Bij het pas gepromoveerde White Boys berust de sportieve leiding dit seizoen in handen van Tjorven Quintelier, die heel wat ervaring als speler meebrengt naar de Puitvoet. De match op Kemzeke werd verloren met 1-0, het is nu uitkijken of ze tegen Sparta Waasmunster de punten in eigen huis kunnen houden.

Coach Tjorven Quintelier (VK White Boys): “Velen zien ons als degradatiekandidaat”. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Ik heb mijn eigen visie op het voetbal en dat idee tracht ik over te brengen naar de spelersgroep” aldus Tjorven Quintelier. “Ik moet zeggen dat bijna iedereen mee is in het verhaal. Door het feit dat de promotie onverwachts was en het gegeven dat het quasi dezelfde groep is heeft als gevolg dat velen ons zien als degradatiekandidaat nummer één zijn. Wij gaan er alles aan doen, met de middelen waarover we beschikken, om die mensen in het ongelijk te stellen.”

“Op Kemzeke hebben we een meer dan behoorlijke eerste helft gespeeld” luidt het bij Tjorven Quintelier. “We waren veel in balbezit en kregen een aantal open kansen. Indien het bij de rust 0-2 stond had niemand iets te zeggen, jammer genoeg stond het 0-0. Ik weet niet wat ons bezielde in de tweede helft, we voetbalden niet meer en elke beslissing van de scheids werd in twijfel getrokken. Bovendien gingen we in discussie, wat resulteerde in een vijftal gele en één rode kaart.”

“Ik ga altijd uit van onze eigen kwaliteiten en zal me nooit aanpassen aan de tegenstander” gaat Tjorven Quintelier verder. “Uiteraard hebben we het nodige respect voor Sparta, waar toch wel enkele individuen het verschil kunnen maken. Het is aan ons om onze rug te rechten en er vol voor te gaan. Iedere week gaan we voor de drie punten, ongeacht de tegenstander. Ik heb Sparta een paar keer bezig gezien, het is uitkijken naar hun aanvalslinie.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – VK White Boys