Op de openingsspeeldag moesten de mannen van Tom De Bouvre vrede nemen met een doelpuntloos gelijkspel. Zondag moeten ze aan de slag tegen SV Hardy Waasmunster, dat zondag zwaar onderuit ging op Blauw Wit Temse.

Coach Tom De Bouvre (FC Sint-Niklaas) wil zondag punten pakken. Copyright: Tom De Bouvre/RV

“We hebben een heel zwakke eerste helft gespeeld” blikt Tom De Bouvre terug. “De eerste kans was voor Sint-Pauwels, maar onze verdediging haalde de doorgebroken spits terug. De bezoekers dreigden nogmaals via Serjan Hotaj, maar zijn medemaats waren niet scherp genoeg. Zelf werden we een doelpunt ontnomen door de scheids toen hij Wesley Leijzen afblies voor buitenspel, terwijl aan de andere kant nog twee verdedigers enkele meters lager stonden. Zijn excuses brachten geen zoden aan de dijk.”

“Tijdens de rust heb ik mijn spelers de levieten gelezen” gaat Tom De Bouvre verder. “Onder impuls van de ingevallen Trentels hebben we de tweede helft gedomineerd, evenwel zonder geweldig te voetballen. We hadden enkele doelrijpe kansen via Van Besauw, De Bock en Leijzen, maar we geraakten niet binnen het doelkader. De conclusie is dat we twee punten hebben verloren.”

“Nu volgt Hardy en dat is altijd een geladen match” aldus Tom De Bouvre. “Zij kregen een optater van jewelste op een beresterk Blauw Wit Temse. Zij zullen ongetwijfeld op scherp gezet worden, want een nul op zes is niet hoe zij deze competitie willen aanvatten. Puur op kwaliteit schat ik ons hoger in, maar we weten allemaal dat er meer nodig is. Wesley Leijzen en Niels De Boeck zijn geel geschorst, Van Besauw is op reis en Wong is met een kruisbandletsel lange tijd buiten strijd. Bovendien moet Jansen werken en is Moyaert nog niet speelklaar. Het wordt dus puzzelen. Zij die hun kans krijgen moeten deze maar pakken. De verloren punten van de openingsmatch moeten zondag maar deels teruggepakt worden.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – FC Sint-Niklaas