KSK Grembergen beleeft een bijzonder moeilijke competitiestart. De voorbije speeldag verloren ze met 2-0 op het veld van Exc. Mariakerke en moet daardoor vrede nemen met vier punten uit zes wedstrijden. We hadden daarover een gesprek met T1 Greg Huylebroeck.

Logo SK Grembergen. Copyright: RV

“Op Mariakerke zat er zeker niet meer in” klinkt het bij Greg Huylebroeck. “Het was onze zwakste partij van het seizoen. Als je het klassement bekijkt komt dit op een bijzonder slecht moment. Bij aanvang van het seizoen wisten we al dat het zeker niet makkelijk zou zijn. In vergelijking met de andere clubs moeten wij het doen met heel beperkte middelen. Dat neemt niet weg dat we gestart zijn met een vier op negen en dan denk je van oké , de start is nog vrij goed. Als dit gevolgd wordt door een nul op negen, dan ben je al snel op achtervolgen aangewezen.”

 “Het is voor mij de eerste keer als T1″ gaat Greg Huylebroeck verder. “Ik heb dus geen referentie punten om bijvoorbeeld te vergelijken met voorgaande seizoenen. Andere teams beschikken over heel wat spelers met ervaring in de nationale reeksen.  Wij doen het met jonge spelers die hun kansen moeten grijpen. Er wordt alleszins heel goed getraind en de spelers vangen veel zaken op. Jammer genoeg komt dat er nog niet uit in de matchen. We gaan geen makkelijk seizoen hebben, het zal elke week knokken worden. Hopelijk rol de bal af en toe ook voor ons eens goed.”

“Volgende week volgt Berlare” blikt Greg Huylebroeck vooruit. “Als je de transfers van alle teams vergelijkt dan moet Berlare altijd top drie spelen. Dat bewijzen ze nu trouwens, op uitzondering van een misstap op Kleit. Dat kan je klasseren als een ‘accident de parcours’. Ikzelf heb een verleden bij Berlare en na enkele magere jaren gun ik het hen zeker. Het is een ploeg met geschiedenis en die moet steeds hoger spelen dan eerste provinciale. Hun nieuwe werkwijze werpt duidelijk zijn vruchten af. Dat wil absoluut niet zeggen dat de wedstrijd van aanstaande zondag al gespeeld is. Men mag er zeker van zijn dat we ons vel duur gaan verkopen. Ik ben er zeker van dat mijn mannen alles gaan geven tot de laatste minuut.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – KSK Grembergen