Na het verlies van vorige week tegen FC Sp. Sint-Gillis-Waas had KJV Kruibeke nog iets recht te zetten. Dat hebben ze ook gedaan door met 1-0 te winnen van Juventus Schoonaarde. Hierdoor handhaven de groen/witten zich in de top vijf van het klassement. Het was Maxim Demoor die op het halfuur voor de winningsgoal zorgde.

Maxim Demoor (KJV Kruibeke) deed de netten trillen tegen Juventus Schoonaarde. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Ik vond dat het de eerste helft gelijk opgaand was” luidt het bij Maxim Demoor. “Langs beiden kanten waren er geen echt uitgespeelde doelkansen. Het was vooral gevaarlijk in de omschakeling. Wij van onze kant konden vooral dreigen op stilstaande fases. Mijn doelpunt, op het halfuur, zorgde voor wat ademruimte. Hierdoor konden we de rust ingaan met een goed gevoel. Vrij vroeg in de tweede helft namen we een rode kaart en vandaan af aan was het puur een kwestie van overleven. We hebben dan laten zien dat het op mentaliteit ook kan en niet alleen voetballend.”

“Volgende week moeten we naar KAV Dendermonde” gaat Maxim Demoor verder. “Ik verwacht mij aan een moeilijke match. Je hebt daar niks te winnen enkel te verliezen doordat iedereen verwacht dat je daar makkelijk gaat winnen. Dendermonde gaat uiteraard nooit het seizoen afsluiten met nul punten. Indien we daar winnen, dan durf ik te spreken van een geslaagde competitiestart.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KJV Kruibeke