Met drie op drie kent BBC Wuitens Hamme een knappe start van de competitie. De voorbije speeldag wonnen ze met 53-77 tegen Gembas Knesselare B, waarbij Elias Dierckx met 27 punten zich ontpopte tot topscoorder van de wedstrijd. Volgend weekend staat de thuiswedstrijd tegen Bavi Gent B op het programma.

Coach Steven Mijs (BBC Wuitens Hamme).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het was aanvankelijk een niet zo vlotte start” stelt coach Steven Mijs. “Gembas Knesselare B deed ons in de eerste vijf minuten van de wedstrijd, met enkele rake driepunters, bij momenten pijn. Het gevolg was een povere 11-2 tussenstand. Een aanpassing in defence en onze perfecte mentaliteit zowel verdedigend als aanvallend brachten ons terug in de wedstrijd. Dit gaf uiteindelijke een tienpunten voorsprong bij de rust.”

“In de tweede helft werd deze voorsprong al vrij snel twintig punten en dat met echt mooi basketbal. Het werd uiteindelijk toch nog een makkelijke 53-77 overwinning. We kennen inderdaad een perfecte competitiestart.”

“De komende zaterdag ontvangen we in eigen huis Bavi Gent B. Ik ben ervan overtuigd dat ze sterker zijn dan vorig seizoen. Momenteel hebben ze trouwens twee overwinningen op drie matchen. Anderzijds zouden we thuis absoluut geen punten mogen laten liggen. Onze ploeg beschikt over voldoende potentieel om volop voor de overwinning te gaan. Zeker als ik de mentaliteit en het samenspel bezie op Knesselare, dan moeten we er in geloven. We gaan er dan ook vol voor, er is geen enkele reden om niet voor de vier op vier te gaan.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Wuitens Hamme