Zaterdagavond stonden Haasdonk B en Melsele B tegenover elkaar, met als inzet de koppositie. Haasdonk B won dit duel met 2-0 en voert het klassement aan, samen met KAV Dendermonde. Volgende zondag trekken de mannen van de Poerdam naar E. Bazel.

Logo HRS Haasdonk (RV).

“De match tegen Melsele B was zeer gesloten, met niet echt veel kansen” aldus kapitein Tom Van Roy. “Het was ook een wedstrijd tussen twee heel verschillende ploegen. Het ging tussen het jonge geweld van Svelta tegen de oude krijgers van Haasdonk. Door hun hoge pressing hebben de bezoekers ons 3/4de van de wedstrijd onder druk gezet. Aanvankelijk hadden we het daar een beetje lastig mee, maar door onze ervaring te gebruiken hebben we hier toch wel een oplossing voor gevonden.”

“Na de rust hebben we alles op alles gezet en hebben we als een hechte groep er onze kop voorgelegd. Dit heeft ons dan ook de overwinning opgeleverd. Ik heb dan ook fier op mijn team. We hebben over een groep die voor elkaar door het vuur gaat. Bovendien beschikken we over een (tover)staf die de groep goed aanvoelt. Zij kunnen zowel slaan als zalven. Onze groep is ook wel complementair, met enerzijds de mannen met ervaring die anderzijds zijn aangevuld met een aantal jonge gasten.”

“We staan vrij onverwachts op de eerste plaats, wat toch wel knap is als promovendus. Hopelijk kunnen we dit vormpeil nog even aan houden. Uiteraard beseffen we dat er heel wat goede ploegen in onze reeks zitten. Dit seizoen in de bovenste helft van het klassement eindigen zou heel mooi zijn. Voorlopig bekijken we het wedstrijd per wedstrijd. Nu volgt Bazel, ik kan je verzekeren dat het altijd moeilijk is om daar te gaan spelen. We zullen dus wederom alles uit de kan moeten halen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – HRS Haasdonk B