Na de 3-1 winst tegen KSK Klinge, op de openingsspeeldag, namen de dames van KJV Kruibeke zondag de maat van SVH Waasmunster. Het werd maar liefst een 3-10 overwinning. Voor de groen/witte doelpunten tekenden Zoë Wauters (2), Dagmar Bruggeman (5), Romy Van Geem, Eline Joly en Ewin Peeters.

De dames van KJV Kruibeke (RV).

 “De uitwedstrijd tegen SVH Waasmunster was de eerste verplaatsing van het seizoen en dat is toch altijd anders spelen dan thuis” aldus kapitein Zira Herremans. “Zelf spelen we op kunstgras, in Waasmunster was het natuurgras want toch net iets anders voetbalt. Dat was tijdens de tactiekbespreking ook aan bod gekomen. We hebben direct druk gezet, omdat we hoopten dat de tegenstander foutjes zou maken. We slaagden er dan ook snel in om open ruimtes te creëren, waardoor we de bal goed konden laten rondgaan en de vrije vrouw konden vinden.”

“Na enkele minuten wisten we al te scoren. Opvallend is ook dat er toch wel een aantal keren op hoekschop is gescoord, maar daar hebben we met Lana Polfliet en Zoë Wauters twee specialisten voor. Achteraan hadden we niet veel werk in de eerste helft, daardoor heb ik als keeper aan het spel deelgenomen tot aan de middencirkel.”

“In de eerste helft stond het meer dan verdiend 5-0, al had de score nog hoger kunnen zijn. De tweede helft kwam moeilijker op gang. We vonden elkaar niet altijd en daardoor kon de thuisploeg tegenprikken. Kort daarop wisten we tweemaal te scoren. Waasmunster kreeg een penalty, die ik wel kon kadereren, maar in de rebound ging de bal dan toch binnen. Dit leidde uiteindelijk naar een weergaloze 3-10 score.”

“Ik ben als kapitein enorm fier om deze teamprestatie van mijn ploeg. Ik heb veel inzet en vechtlust gezien, er is echt gestreden voor elkaar. We komen hier als ploeg dan ook sterk uit.”

“Zaterdag spelen we inderdaad thuis tegen Moerbeke, een tegenstander die we nog kennen van vorig seizoen. Ik weet dat ze over een sterke aanval beschikken, het zal dus niet makkelijk zijn om hen af te stoppen. Ik heb echter veel vertrouwen in mijn ploeg, indien we vechten zoals de voorgaande matchen dan houden we gewoonweg de punten thuis.”

“We willen ons als ploeg vooral amuseren, we zijn dan ook een familiale ploeg die plezier wil halen uit het voetbal. Ik denk wel dat ik mag zeggen dat we niet perse de overstap willen maken naar 2de provinciaal. We willen gewoonweg voldoening halen uit ons spel. We willen lachen en zwanzen, maar we willen ook als het er op aankomt vechten als echte strijders. Nogmaals ik ben een fiere kapitein.”

Voetbal – 3de provinciale A (V) – KJV Kruibeke