Na een moeilijke start heeft Robur zich knap herpakt en is aan een sterke remonte bezig. Dat levert hen na tien wedstrijden een vierde plek op. Vorig weekend gaven ze SKL Doorslaar B geen kans, bij de rust stonden ze al 3-0 voor en was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Uiteindelijk toonde het scorebord, na negentig minuten, een 4-2 uitslag.

25/09/2022; Hamme; © Geert De Rycke; Voetbal mannen ; KVK Robur 3 Anton De Maeyer – FC Eksaarde

“We wisten op voorhand dat Doorslaar een lastige tegenstander zou zijn” stelt Anton De Maeyer. “We hebben ons dan ook in die zin voorbereid. We begonnen scherp aan de match en dat werd beloond met een vroege goal van Jens Bogaert, na een knappe actie. Dat gaf ons een zekere ademruimte, al bleef Doorslaar goed meevoetballen. Amper tien minuten later trapte Thijs Burghhrave een vrije trap in doel. We behielden de controle over het spel en een mooie combinatie werd afgerond door Jarno Thierens.”

“We kwamen echter niet scherp genoeg uit de kleedkamer waardoor Doorslaar kon tegenprikken. Dit gaf hen vertrouwen, waarna ze meer druk begonnen te zetten. Ze gingen op zoek naar de aansluitingstreffer, maar door een doelpunt van Halil Hasirci werd het 4-1. Uiteindelijk werd het nog 4-2. We hebben karakter getoond en vormen zowel op als naast het veld een hechte groep. Dat vind ik trouwens één van onze sterktes.”

“Na de nul op negen hebben we nu een reeks neergezet van 19 op 21, dit is de verdienste van iedereen binnen de club. Het is onze ambitie om top vijf te spelen, met het oog op deelname aan de eindronde.”

“De komende zondag trekken we naar E. Zele B en dat is voor mij persoonlijk bijzonder aangezien mijn neef, Pieterjan Vanduyfhuys, daar speelt. We gaan die match voorbereiden zoals alle andere matchen, dit wil zeggen scherp trainen en niemand onderschatten.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Robur