Het was geleden van de wedstrijd tegen Munkzwalm, midden september, dat E. Zele nog had geproefd van de overwinning. De voorbije speeldag wonnen ze met 6-4 van SK Sint-Niklaas en blijven hierdoor voeling houden met de middenmoot. Het geeft hen wellicht ook een boost in het vooruitzicht van de wedstrijd op Grembergen.

Maarten Cooreman (E. Zele) was tegen SK Sint-Niklaas goed voor vier doelpunten. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Tien doelpunten in een match zie je inderdaad zelden” klinkt het bij Hayke Haentjens. “We zijn zeer goed aan de wedstrijd begonnen en stonden na een kwartier al 2-0 voor. Door een individuele fout en een afgeweken bal moesten we herbeginnen. Daarna zijn we terug op voorsprong gekomen, al gaf Sint-Niklaas zich nog niet verloren. Gelukkig konden we de drie punten thuis houden, al vond ik het een zwakke match.”

“Zondag moeten we naar Grembergen en natuurlijk hopen we ook op de drie punten. We hebben namelijk nog een eitje te pellen met hen. Door de drie punten tegen Sint-Niklaas hebben we voldoende aan vertrouwen gewonnen om vol voor de overwinning te gaan. Het is ook zo dat er niet veel ploegen naar uitkijken om op Grembergen te spelen. Als we een goeie match spelen zullen we de volle buit meenemen naar Ter Elst.”

“Onze competitiestart was zeker niet wat we ervan verwacht hadden. We kampen met nogal wat geblesseerden, vooral op verdedigend vlak. Dat zie je ook aan het aantal doelpunten dat we slikken en dat moeten we vermijden. We hebben een ploeg die hier uit kan komen. Als we met z’n allen alles voor elkaar geven, dan ben ik ervan overtuigd dat we niet in de rechterkolom blijven staan. Als we nu zes op zes kunnen pakken dan zit het vertrouwen weer goed en kunnen we stappen voorwaarts zetten.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – E. Zele