Nadat eerder deze week Frank De Brucker zijn ontslag indiende als coach van Basics B moesten de Melselenaars niet lang zoeken naar een opvolger. De club stelde inmiddels Nico D’Hooge aan. Hij zal er ongetwijfeld alles aan doen om het team in tweede landelijke te houden. De nieuwe coach kent de club door en door. Hij verdedigde 26 jaar de kleuren van de club, waarvan 16 jaar in de eerste ploeg.

Nico D’Hooge (BBC Basics Melsele B). Copyright: RV

“Ik ben al drie jaar actief als coach van de U18a” stelt Nico D’Hooge. “Dit seizoen coach ik ook nog de U10, waar mijn zoontje Mattis bij speelt. Het project van Basics B sprak mij wel aan. Enerzijds is het de bedoeling om jonge talentvolle spelers verder op te leiden voor onze eerste ploeg in TDM1, anderzijds is het de bedoeling om van deze spelers een hechte groep te maken. Een groep van spelers die voor elkaar door het vuur gaan.”

“Ik ben er mij wel degelijk van bewust dat het behoud verzekeren een zware opdracht is. Het voordeel van deze jonge groep is dat we elke week progressie kunnen maken. Elke week moeten we als team groeien.”

“Het komende weekend moeten we aan de slag tegen Condors. Dat is een zeer sterke ploeg, met veel ervaring. Toch gaan we er alles aan doen om het hen zo moeilijk mogelijk te maken, misschien zit de verrassing van het weekend er wel in.”

Basketbal – 2de landelijke (M) – BBC Basics Melsele B