Bij Basics Melsele had men er zeker niet opgerekend om de duimen te moeten leggen tegen Hubo Limburg United. De Melselenaars zijn het aan zichzelf verplicht om hierop zaterdag tegen Kontich Wolves te reageren.

Vincent Vanden Berghe (BBC Basics Melsele). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Het klopt dat deze nederlaag niet was ingepland” stelt Vincent Vanden Berghe. “Anderzijds ben ik er ook van overtuigd dat we tegen deze ploeg niet moeten onderdoen. De Limburgers zijn naar ons gekomen met hun volledige ploeg, inclusief enkele spelers die mee roteren met hun ploeg in eerste klasse. We hebben dan ook niet gespeeld tegen de ploeg die laatste in de reeks staat.”

“We zijn als ploeg volledig de mist ingegaan op defensief vlak. We laten een bezoekende ploeg 98 punten maken, dat is absoluut ‘not done’ als je iets wil bereiken in deze competitie. Offensief liep het dan weer wel goed, maar als je 84 punten maakt en thuis speelt dan moet je altijd winnen.”

“Ik ben ervan overtuigd dat we als ploeg willen en zullen reageren op deze nederlaag. We gaan er alles aan doen om op Kontich de drie punten mee naar Melsele te nemen. Ik denk dat we veel kans maken indien we defensief een degelijke partij spelen. Onze aanvallende kwaliteiten hebben we al genoeg laten zien, laat ons nu vooral de focus op de verdediging leggen.”

“Dit seizoen leggen we de lat enorm hoog. We willen bepaalde zaken bereiken en daar hebben we een degelijke ploeg voor. Met het oog op onze doelstellingen komt elk verlies dan ook enorm hard aan. We kunnen uiteraard niet te lang bij de pakken blijven zitten. We blijven absoluut werken aan onze zwakke punten en focussen ons nu op de wedstrijd tegen de Kontich Wolves.”

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele