De vorige speeldag verloor Svelta Melsele B de derby tegen Bosdam Beveren. Ze hopen er alvast op, om morgenavond, de drie punten thuis te houden in de wedstrijd tegen FC Sint-Niklaas.

Arthur Hellemans (Svelta Melsele B). Foto: Erik Westerlinck.

“Ik kijk met gemengde gevoelens terug op de match tegen Bosdam” blikt doelman Arthur Hellemans terug. “Ik denk dat we daar onze slechtste eerste helft van het seizoen gespeeld hebben. Eigenlijk zijn we veel te laks aan deze wedstrijd begonnen en dat is toch wel iets, dat zeker in een derby, nooit zou mogen gebeuren.”

“Na de rust zijn we veel gretiger uit de kleedkamers gekomen. Al snel wisten we de 2-0 achterstand om te buigen in een 2-2 gelijke stand. Kort daarop leek het alsof we op voorsprong zouden komen, maar helaas werd dit doelpunt afgekeurd voor al dan niet buitenspel. Amper vijf minuten later slikten we een te vermijden rode kaart waardoor we de controle over de wedstrijd verloren. Het gevolg was een tegendoelpunt, waardoor we deze derby verloren.”

“We staan voorlopig inderdaad op de zesde plaats, maar ik ben ervan overtuigd dat we met deze groep zeker hoger moeten mikken. We moeten sommige wedstrijden slimmer aanpakken, maar voetballend mogen er zeker geen twijfels zijn over de kwaliteiten in de ploeg.”

“In de spelersgroep is er alleszins de ambitie om een plaatsje in de eindronde te bemachtigen. Na onze fraaie dertien op vijftien hebben we de voorbije wedstrijden helaas een minder parcours afgelegd. Hierdoor blijven we met minder punten achter dan dat we verhoopt hadden. We beschikken over een jonge ploeg, maar dat neemt niet weg dat we ons mentaal weerbaarder moeten tonen. Laat ons daar dan maar meteen mee beginnen tegen FC Sint-Niklaas en de drie punten thuis houden.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Svelta Melsele B