Na vier wedstrijden is het duidelijk dat de dames van E. Zele een formidabele start genomen hebben. Voor de Beker van Oost-Vlaanderen haalden ze fors uit tegen de B-ploeg van FC St. Martens Latem. Het werd maar liefst 12-4. Vanavond maken ze de verplaatsing naar het A-team van St. Martens Latem.

De dames van E. Zele. Foto: RV.

“Voor ons is St. Martens Latem A een onbekende tegenstander aangezien ze overgekomen zijn van tweede provinciale” klinkt het bij Tess Everaert. “Met Tine Schryvers hebben ze wel een trainer met ervaring op een hoog niveau. Die zal wellicht tactisch wel één en ander kunnen meegeven.”

“Na vier wedstrijden staan ze op een mooie derde plaats, het is duidelijk dat ze het als nieuwkomer in de reeks het heel goed doen. Opvallend dit seizoen is dat heel wat teams sterk voor de dag komen en aan elkaar gewaagd zijn. Dat blijkt duidelijk uit de resultaten van de voorbije maand.”

“We mogen bijgevolg niemand onderschatten, dus ook Sint-Martens-Latem niet. Dat hebben we overigens ook vorige week niet gedaan tegen hun B-ploeg. We gaan uiteraard wel uit van onze eigen sterkte, bijgevolg zullen we voluit gaan voor de winst.”

“Met een mooie twaalf op twaalf hebben we een mooie competitiestart gehad. Natuurlijk willen we deze reeks zo lang mogelijk volhouden, al beseffen we dat er de komende weken nog enkele belangrijke duels op het programma staan. Deze zijn ook heel belangrijk om te weten waar we werkelijk staan. Gelukkig kunnen we hierbij rekenen op een brede kern, hierdoor kan onze coach roteren en eventuele blessures vlot opvangen/”

Voetbal – 1ste provinciale (V) – E. Zele