Leider HRS Haasdonk liet vrijdagavond naaste achtervolger FC Bosdam B kansloos. Met doelpunten van Briana Veyt (2), Maxence Van Acker, Eline Van Bockhoven en Sarah Van Damme wonnen ze met 1-5. Het was Nena De Geest die, van op de stip, kon milderen voor de thuisploeg. Aanstaande vrijdag spelen ze de uitwedstrijd tegen KSC Lokeren-Temse.

De dames van HRS Haasdonk na hun zege tegen FC Bosdam B.
Foto: RV.

“Voor de wedstrijd had onze trainer, Roy Vriesacker, ons op scherp gezet” luidt het bij Briana Veyt. “Dit resulteerde alvast in een dol eerste kwartier waarin ikzelf twee keer kon scoren. Na minder dan een kwartier stonden we dan ook 0-3 voor. Na een lichte fout in de zestien kon de thuisploeg van op de stip milderen. Hierdoor kwamen ze terug in de wedstrijd. Gedurende gans de eerste helft bleef het tempo bijzonder hoog. Kort voor de rust maakte Eline Van Bockhaven er met een knap afstandsschot 1-4 van.”

“Jammer genoeg viel Tine Van Sprundel vlak voor de rust uit met een zware knieblessure. Hierdoor was het nodig om in de tweede helft de ploeg enigszins te herschikken. Door onze brede kern hebben we dit goed opgevangen. Vanaf dan was er meer evenwicht in de match, met enkele doelkansen langs beide kanten. Nine Van Kerckhove, onze doelvrouw, was attent en kon verder onheil voorkomen. Na haar invalbeurt was het Sarah Van Damme die de 1-5 eindcijfers vastlegde. Het was alleszins een sterke prestatie van het hele team.”

“Aanstaande vrijdag wacht ons de moeilijke verplaatsing naar Lokeren-Temse. Dit is een team dat over een heel sterke verdediging beschikt. In hun zeven wedstrijden moesten ze nog maar vier doelpunten slikken. Je mag er zeker van zijn dat het een grote uitdaging wordt voor onze aanval om het gaatje te vinden. Het is alleszins onze intentie om de drie punten mee te nemen naar de Poerdam. Het is dan ook onze ambitie om opnieuw mee te doen voor de titel, halverwege de competitie zijn we alvast goed op weg.”

Voetbal – 2de provinciale (V) – HRS Haasdonk