In eerste provinciale van het herenbasketbal is men, na elf wedstrijden, de winterstop ingegaan met maar liefst vier ploegen die 29 punten tellen. BBC Scheldejeugd Temse is één ervan en staat op de derde plaats. Het ziet er naar uit dat de strijd bovenaan nog hevig zal worden.

Coach Mathias Vermeulen (BBC Scheldejeugd Temse). Foto: RV.

“Over het algemeen mogen we tevreden zijn met de plaats waar we nu staan” luidt het bij coach Mathias Vermeulen. “We hebben twee wedstrijden verloren, die we eigenlijk hadden kunnen en moeten winnen. Verschillende oorzaken liggen hiervan aan de basis. Daarnaast zijn er misschien ook wel matchen die we, achteraf gezien, hadden kunnen verliezen. Op die manier is de balans in evenwicht.”

“Ik wist bij aanvang van de competitie dat het spannend zou zijn dit seizoen. In onze reeks zitten heel wat ambitieuze ploegen. Dat maakt het enerzijds zwaar, maar anderzijds ook leuk en uitdagend. We zijn nog niet aan de terugronde begonnen, er kan dus nog van alles gebeuren. Het is ook opvallend dat de aan- of afwezigheid van bepaalde spelers bij heel wat ploegen een grote rol speelt.”

“Nu zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen Feniks Gent. Dit is een heel ervaren ploeg, waar het altijd moeilijk is om te spelen. Niks is vanzelfsprekend, wil je als ploeg bovenaan meedraaien dan moet deze match gewonnen worden. Het is ook een gegeven dat het de eerste matchen na een winterstop vooral opnieuw zoeken is naar de goede flow.”

Basketbal – 1ste provinciale (M) – Scheldejeugd Temse