In tweede provinciale C wordt na zestien wedstrijden het klassement aangevoerd door KFC Vrasene. Zij tellen vijf punten meer dan naaste achtervolger Juventus Schoonaarde en zeven meer dan het nummer drie Sp. Waasmunster. Zaterdagavond nemen ze het op tegen KV St. Gillis. Inmiddels zijn ook de besprekingen aan de gang met de spelers. Eén van hen is Nick De Smit, die voor het elfde seizoen zijn handtekening gezet heeft.

Nick De Smit (KFC Vrasene).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Voor aanvang van dit seizoen was het onze ambitie om top vijf te spelen” aldus Nick De Smit. “We hadden zeker niet verwacht dat we op dit moment het klassement zouden aanvoeren. We bekijken het match per match, bijgevolg gaat deze week onze focus naar de match tegen KV St. Gillis-D. Natuurlijk speelt in ons achterhoofd ook de uitwedstrijd tegen Schoonaarde van 21 januari.”

“Ik denk wel dat we ons tegen KV St. Gillis aan een heel gesloten wedstrijd mogen verwachten. We mogen ons vooral niet blind staren op hun plaats in het klassement, het is een ploeg die we zeker niet mogen onderschatten.”

“Er zijn nog veertien speeldagen, dat is nog lang. Alles kan nog, we mogen zeker niet denken dat we al kampioen zijn. Laat ons vooral genieten van het voetbal, de schoonste sport die er is.”

“In het tussenseizoen heeft de club wel een aantal fantastisch transfers gedaan. Zo werden Michael De Wilde, Arne Maes en Anton Van Britsom aangetrokken, drie fantastische spelers. Onze grootste sterkhouder is toch nog altijd Marouane Laacheri, hij is zeker en vast een fenomeen in onze reeks.”

“Ik ben heel fier dat ik deel mag uitmaken deze fantastische ploeg. De ploeg waar ik op mijn vijf jaar ben beginnen voetballen. Ik draag Vrasene dan ook een warm hart toe. Ik wil dan ook van de gelegenheid gebruik maken om onze voorzitter Patrick De Rop en onze coach Bryan Bultheel in de bloemetjes te zetten. Dit zijn twee schitterende mensen.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KFC Vrasene