In het eerste weekend van het nieuwe jaar ging de eerste editie door van het Fel Naturel Futsal Tornooi. Zeven ploegen uit het Lokerse schreven in met maar liefst 34 teams. Organisator Piet Van der Sypt was dan ook bijzonder tevreden met dit geslaagd initiatief.

Sfeerbeeld Fel Naturel Futsal Tornooi. Foto: Piet Van der Sypt.

“Dit tornooi is de opvolger van het JUVE Futsal Tornooi voor U9 spelers van vorig jaar” aldus Piet Van der Sypt. “Deze keer schreven er nog meer teams in, waren er meer leeftijdscategorieën, meer spelers en speelsters, maar vooral nog meer futsalplezier.”

“Als futsalliefhebber, maar ook als actieve jeugdtrainer in het Lokerse, wist ik de juiste mensen samen te brengen. Hierdoor zijn we er ingeslaagd om een leuk tornooi te organiseren voor onze lokale Lokerse clubs. KFC Eksaarde, KFC Moerbeke, Sporting Lokeren Temse, Sporting Lokeren Temse Futsal, SKL Doorslaar en ZVC Nationaly speelden een thuismatch in sporthal Durmehal in Lokeren. Enkel het damesteam van ZVV Middelburg mocht, van buiten de postnummers 9160 en 9180, deelnemen.”

“Het waren de categorieën U9, U10 en U11 die in de kijker stonden. Daarnaast was er ook tijd voor een U15 en U17 wedstrijd van veldvoetbal tegen het zaalvoetbal. Als absolute galamatch kreeg het publiek een match op hoog niveau voorgeschoteld. De dames van Sporting Lokeren Temse Futsal, die aantreden in onze Belgische eerste klasse,  namen de strijdbijl op tegen de dames van ZVV Middelburg. De Nederlandse dames bleken net iets sterker en wonnen met 1-4 tegen Lokeren. Dit is trouwens de enige uitslag die bekend gemaakt wordt, al de andere scores worden heel bewust niet bekend gemaakt. Zo gaat plezier en progressie maken als voetballer/voetbalster voor op prestatie en resultaat op korte termijn.”

“Voor dit Lokerse jeugdtornooi kon teruggevallen worden op de ondersteuning van Zaalvoetbalclub La Doce Overmere. Dit tornooi past ook perfect binnen de maand van het indoorvoetbal, een initiatief van Voetbal Vlaanderen” besluit Piet Van der Sypt.

Futsal – Jeugdtornooi