Na veertien competitiewedstrijden prijken de mannen van de Dendermondse Rugbyclub in de hoogste nationale afdeling nog steeds op de eerste plaats. Zondag komt het nummer drie, ASUB, langs in Sint-Gillis-Dendermonde.

Nick Cording (RC Dendermonde) gaat vol voor de aanval. Foto: Marita Van Daele photography.

“Deze confrontatie zal zeer spannend worden”, laat Nick Cording optekenen. “ASUB is namelijk goed bezig. Bovendien zullen de weersomstandigheden perfect zijn voor hen. Van onze kant uit moeten we goed spelen om zo een positief resultaat te behalen. Het is wel zo dat iedere match zwaar is voor ons. Aangezien we op de eerste plaats staan wil elk team ons verslagen.”

Ondanks de veertien opeenvolgende overwinningen ligt de focus van de Dendermondse mannen niet zozeer op de resultaten. “Op deze moment zijn we uiteraard heel tevreden. We zijn ongeslagen. Echter kijken we niet naar onze resultaten, maar wel naar onze performance op het plein. Onze focus ligt bij het goed spelen. En dan zullen de resultaten wel volgen”, vertelt Cording verder. “Met Stef Vermeir en Oscar Van Boxelaere liggen er twee spelers in de lappenmand. We zullen hen voor de rest van het seizoen moeten missen.”
“In de resterende reguliere competitiewedstrijden willen we in de top twee eindigen. Dan hebben we in de halve finale een thuisvoordeel. Vanaf die eindfase is alles mogelijk. Dus tot dan zien we elke week als een nieuwe kans om te presteren en nog verder progressie te maken”, besluit Nick Cording.