De heren van BBC Lokeren staan, na drie opeenvolgende overwinningen in de linkerkolom van het klassement. Momenteel hebben ze bij de dames geen seniorteam in het competitie, al is het wel de bedoeling om daarmee terug van start te gaan. We hadden hierover een gesprek met Sandy Plas.

Sandy Plas (BBC Lokeren). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“In de loop van het seizoen zijn er bij de heren nog enkele spelers bijgekomen, die ik nog kende van mijn periode bij de landelijke jeugd van Condors” aldus Sandy Pas. “Daarnaast hebben we ook nog een speler van de U18 die volledig is doorgebroken. Ook zijn er nog enkele spelers van de U21 die voor de poort van de eerste ploeg staan. Uiteraard zijn getalenteerde spelers uit de omgeving meer dan welkom om onze eerste ploeg aan te vullen. Het moeten natuurlijk versterkingen zijn.”

“Door het afhaken van een groot aantal speelsters zijn we met ons damesteam dit seizoen moeten stoppen. We zijn wel blijven verder werken met onze dames jeugd. Onze U19 bestaat hoofdzakelijk uit U16 speelsters en ik moet zeggen dat die toch wel een grote vooruitgang geboekt hebben. Onze U14 zijn voor de jaarwisseling kampioen gespeeld en staan nu in niveau twee opnieuw vooraan.”

“Het was de bedoeling om nog een seizoen te wachten met de opstart van een damesploeg, maar er wordt op dit moment een project bekeken waardoor er wellicht wel met een damesploeg zou begonnen worden. Dit wordt nog verder onderzocht, het is dan ook nog te voorbarig om daar nu al uitspraken over te doen. We doen wel een oproep aan talentrijke dames en die interesse hebben om volgende seizoen in tweede provinciale aan te treden om ons te contacteren. Zij zijn altijd welkom.”

Basketbal – (M/V) – BBC Lokeren