Kieldrecht won zaterdagavond met 2-1 van KJV Kruibeke en blijft hiermee in de running voor een top vijf plaats. Aanstaande zaterdag wacht hen alweer een derby, deze keer moeten ze aan de slag tegen leider FC Vrasene.

Tonny Pollet (KSK Kieldrecht).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het is een spannende wedstrijd geworden” blikt Tonny Pollet terug. “In de eerste helft vond ik ons sterker, na de rust was Kruibeke baas van het gebeuren. Met goals van Onghena en Takx zijn we de rust ingegaan met een 2-0 voorsprong. Al had het 3-0 kunnen zijn, aangezien ons een loepzuivere strafschop werd onthouden.”

“De tweede helft zagen we Kruibeke met veel drive uit de kleedkamer komen. Op zich werd er weinig gevoetbald en bovendien duwden de bezoekers ons terug. Net op het moment dat ik dacht dat we terug de controle kregen scoorde Maes de aansluitingstreffer. Op dat moment weet je dat het moeilijk wordt. We kregen nog een tweetal kansen, die we echter misten. Kruibeke ging, met powerplay, nog op zoek naar de gelijkmaker maar echte doelkansen kwamen er niet meer.”

“Na Kallo, Sint-Gillis-Waas en Kruibeke volgt nu, met de uitwedstrijd tegen fiere leider Vrasene, de vierde derby op rij. Het is duidelijk dat zij kampioen worden, alleen rest nog de vraag wanneer? Als je naar hun statistieken kijkt dan zie je dat ze amper goals binnen krijgen en zeer efficiënt zijn. Met hun snelheid voorin zijn ze in de omschakeling levensgevaarlijk.”

“Maar of we nu tegen de eerste of de laatste spelen, we proberen steeds ons eigen spel te spelen. Dat is wat we ook op Vrasene gaan doen. Ik vind dat we thuis, in de heenronde, wat weinig hebben gekregen in vergelijking met het spelbeeld. Ik hoop dan ook dat we op dat vlak wat meer geluk hebben. Het belangrijkste is dat de ongetwijfeld vele aanwezige supporters een leuk kijkstuk krijgen. Het is hoe dan ook een wedstrijd om naar uit te kijken. We gaan met respect voor Vrasene de strijd aan, maar dan wel zonder schrik.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KSK Kieldrecht