In de bekercompetitie kreeg KBK Temse het bezoek van eerste nationaler Koekelare op bezoek. Het waren de ex-scheepsbouwers die aan het langste eind trokken en zich wisten te plaatsen voor de volgende ronde.

KBK Temse (RV).

“Ik wil in de eerste plaats toch alle aanwezige supporters danken” klinkt het bij Jeroen Claeys. “Dit deed enorm veel deugd. Met de komst van Koekelare mochten we na zes jaar nog eens een ploeg uit eerste nationale ontvangen. Het was dan ook een vraagteken wie we op de grasmat mochten verwelkomen. Niettegenstaande de benjamin van de ploeg al 38 jaar is, was de stress absoluut aanwezig. Gelukkig konden we rekening op onze jarenlange ervaring, aangezien we toch ook een tiental jaren in eerste hebben gespeeld.”

“Niettegenstaande het aanvalsgeweld van de bezoekers konden we, met ons knap verdedigend werk, al bij al makkelijk standhouden. We gingen dan ook de rust in met een 8-4 voorsprong.”

“Na de herneming zagen we een quasi zelfde spelbeeld. Door ons sterk verdedigend en aanvallend werken wisten we ons te plaatsen voor de volgende ronde. De einduitslag van de wedstrijd was 18-10, maar aangezien we twee categorieën lager spelen dan Koekelare kregen we een voorgift van zes punten. De officiële uitslag was dan ook 24-10. We kijken alvast uit naar de volgende ronde die doorgaat in Temse op zondag 16 april om 17.00u.”

Krachtbal – 1LH (M) – KBK Temse